Din jurnalul: Fetița mea are leucemie partea 3

Mulțumesc pentru mesajele și sms-urile dvs. le citesc cu plăcere și îmi fac bine; ămi cer scuze că nu pot să răspund în mod particular. Mă gândesc că cea mai ușoară variantă este să răspund aici întrebărilor dvs.
Permiteți-mi să citez întrebările și să răspund din experiența personală.

1. Cum e la spital? Cum se comportă medicii?

Frumos.
Noi suntem internați din decembrie la Spitalul de copii din Oradea; în această perioadă am fost acasă doar câteva zile (atât a permis situația lui Abigail). Nu primim vizitatori în salon, dar la intrarea pe secție sunt:dezinfectant ptr mâini, botoșei, măști și halat. Când sunt plecată la cursuri mă mai înlocuiește Călin. El are încălțăminte și haine de schimb când intră în salon.
In salon avem tot ce e nevoie pentru că șederea noastră aici să fie confortabilă.
Suntem la oncologie, secția fete, sub supravegherea dr. Ritli, dr. Sava și echipa. Oameni calzi în comunicare, echilibrați în atitudine și frumoși la suflet. Asistentele? Parcă ne știm de-o viață… Foarte atente la nevoile și suspiciunile noastre, înțelegătoare și răbdătoare cu Abigail – mai ales ca în ultima vreme e cam irascibilă din cauza branulelor…


2. Cum se simte Abigail? Cum sunt eu? 


Abigail e ok. Cred că fizic e un pic epuizată din cauza tratamentului. Sunt zile în care e foarte bine, zile în care se simte mai rău. Traiește cu emoție și stres la fiecare perfuzie. O îngrijorează ideea că trebuie să schimbăm branula. Cu tratamentul înaintăm destul de greu pentru că intră des în apalzii. Eu sunt bine, locuiesc în spital, mă îngrijorez des și-mi revin repede. Nu am renunțat la cursuri, încă mai predau.


3. Ce are voie să mănânce Abi?


De când a început tratamentul, nu știu dacă are legătura sau nu, refuză să mănânce carne; nu vrea ea – eu nu o stresez.
Fără prăjeli și cu multă verdeață, în mod special mărar și pătrunjel. Ceaiul, fără zahăr. In zilele ei mai grele are voie pizza, kfc – deși nu mănânca ci mai mult surpriza e mai interesantă. Nu bem sucuri din comerț – acasă avem un aparat de stors la rece. Bem apa alcalină ph. 9,5. Mai folosim gel Aloe Vera, Graviola, Young Living Ninxia (goji) – am cerut părerea medicului când am început să le folosim.


Cam atât. Voi mai răspunde zilele următoare și la alte întrebări.
Mulțumim că sunteți alături de noi, mulțumim pentru rugăciuni și încurajări.
Cei care doriți și puteți să donați sânge vă rog să o faceți pe numele Abigail Mocan, dr. Ritli Ladislau.