40 de zile pentru viaţă

Criza avortului este enormă. O tragedie de proporții epidemice, avortul este principala cauză de deces în lume, având aproximativ 40 de milioane de vieți în fiecare an. Atât în ţara noastră cât şi la nivel internaţional  sunt oameni implicaţi care au pe suflet chemarea de a fi o voce pentru cei care nu pot să vorbească. Aşa se face că în perioada 22 septembrie- 31 octombrie, în Oradea, are loc campania “40 de zile pentru viață” o campanie paşnică pro-viaţă, menită să conştientizeze efectele avortului asupra femeii, dar şi asupra celor din jurul ei.

Ce este campania “40 de zile pentru viaţă” şi care este scopul ei?

“40 de zile pentru viață” este o organizație internațională anti-avort care militează împotriva avortului în peste 60 de națiuni din întreaga lume. Este o campanie a tuturor creștinilor apărători și iubitori ai vieții. Este un mod pașnic, devotat și eficient de a aborda criza avortului, pe baza a 3 componente:

Rugăciune și postul
Veghea pașnică
Mobilizarea comunității
Comunitatea internațională este strâns unită, simultan, într-o veghe de rugăciune și post în afara clinicilor de avorturi pentru 40 zile-12/24 (chiar 24/24), cerând lui Dumnezeu ca aceste eforturi să reprezinte începutul încetării avortului.

Unde se desfăşoară în prezent această campanie?

Prin harul lui Dumnezeu, “40 de zile pentru viață” a obținut un palmares uimitor de rezultate salvatoare de la lansarea sa în 2007 și a devenit rapid o mișcare mondială. Această campanie se desfășoară în prezent în 64 de naţiuni, implicând în jur de 1,000,000 de voluntari şi 20,000 de biserici. În ţara noastră, în prezent campania se desfăşoară în 3 oraşe: Oradea, Cluj Napoca şi Gherla.

Aţi văzut ceva rezultate obţinute în urma acestor campanii derulate la nivel internaţional?

Rezultatele apar negreşit în urma acestor campanii. La nivel internaţional, încă de la început derulării lor, s-au înregistrat 19,518 de vieţi salvate de la avort,  114 centre pentru avort au fost închise şi 222 de angajaţi au fost convinşi să demisioneze din industria avorturilor  . Doar în acest an, din 22 septembrie până în prezent, au fost salvate 394 de vieţi. Credem că sunt mult mai multe vieţi salvate despre care nu ştim dar cu siguranţă vom afla în cer despre adevăratul impact a acestei campanii. În Oradea, avem cunoştiinţă de cel puţin două persoane care şi-au schimbat decizia de a avorta în urma primei noastre campanii susţinută în 2019. Plus alte mărturii făcute de diferite femei care ne-au văzut şi au venit la noi. Prin această campanie  nu se salvează doar  vieţi ci şi suflete.

Cum ne putem implica pentru a fi parte a campaniei “40 de zile pentru viață”?

În perioada 27 septembrie- 5 noiembrie 2023, de luni până vineri în intervalul orar 08:00-13:00, iar sâmbătă și duminică 13:00-16:00, eşti aşteptat în faţa Maternităţii din Oradea, str. Clujului, nr.50,  dacă crezi că viaţa are valoare încă de la concepţie şi vrei să susţii acest lucru împreună cu noi. De asemenea ne poţi susţine de acasă prin rugăciunile şi postul pe care îl poţi aduce înaintea lui Dumnezeu. Cele două merg mână în mână. Rugăciunea ne ține înrădăcinaţi în faptul că dorința noastră este să îndeplinim voia lui Dumnezeu. Postul este un sacrificiu care ne ajută să depășim propriile limitări cu ajutorul lui Dumnezeu. De asemenea poţi prezenta lucrarea noastră la cât mai mulţi oameni, prin reţelele de socializare, în biserici sau la comunitatea din care faci parte. Fiecare din aceste lucruri au in impact major şi foarte important în salvarea acestor vieţi preţioase înaintea lui Dumnezeu.

Proverbe 31:8

“Deschide-ți gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor părăsiți!”

Asociaţia Precious Life România

Cornelia Gherle

Asociaţia Precious Little Feet – Viață și Speranță – Oradea

Flori Bălăban

Lidia Dan