Atelier de minitorturi Raw Vegane de primavera

Tort de morcovi

Ingrediente:

2 morcovi, mari

130g fulgi de ovăz marunțiți sau nu

50 g fulgi de cocos sau mai mult după gust

5 smochine

150 g curmale hidratate

1 linguriță scorțișoară

Frosting:

300 g caju

50 ml ulei de cocos

50 g miere

Esență de vanilie sau păstaie de vanilie, puțină sare

Preparare:

Se pun curmalele și smochinele în robotul cu lama S și se obține o pasta cât mai fină, se adaugă  apă dacă e necesar , se adaugă apoi morcovii tăiați bucăți, se proceseaza până suntem mulțumiți de textură. Se golește compoziția într-un bol, se adaugă fulgii și scorțișoara, se frământă. Dacă a fost necesar să adăugăm apă mai multă, putem adauga 1 lingură de tarâțe de pshilium sau faină de in pentru a se închega compoziția.

Frostingul se face din caju hidratat, se pune în blender cu uleiul și mierea și jumătate de lămâie stoarsă și coaja rasă de la lămâie, vanilie, apa cât să acopere dar nu mai mult, se blenduiește până obținem o pastă cât mai fină.

Se așează jumătate din compoziție într-o tavă rotundă detașabilă. Se pune puțin din frosting, se mai pune și restul de compoziție să obținem un tort, se dă la congelator 3- 4 ore, se scoate din forma și se așează pe o farfurie.Se unge peste tot cu restul de frosting, se decorează cu bucațele de morcov, petale de flori comestibile, etc, se pune din nou la congelator o oră, apoi se poate tăia felii. Înainte de servire se lasă jumătate de oră afară.

Dacă nu dorim la congelator, se poate ține doar la frigider.

 

Raw Vegan Chef,

Pentru mai multe rețete și informații o puteti urmări pe Teodora pe pagina de Facebook : https://www.facebook.com/TeodoraCzentye/.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.