Atelier de minitorturi Raw Vegane de primavera

Atelier de minitorturi Raw Vegane de primavera

Tort de mere

Baza:

1 cană nuci(sau 200 g) hidratate peste noapte

1 cană curmale(sau 200 g) hidratate peste noapte sau 4 ore în apă caldă

100 g fulgi de ovăz, sau fulgi de cocos

Puțină sare

Merele:

8 mere rase și stoarse

O mână stafide hidratate sau merișoare

1-2 linguri miere

1 lămâie stoarsă și coaja rasă

1 lingură scorțișoară

1-2 linguri tărâțe de pshilium, făină de in sau făină de chia

Se pune în robotul cu lama S curmalele și se obține o pastă fină, se adaugă nucile, se procesează până suntem mulțumiți de textură, mai fină sau mai crocantă, se răstoarnă compoziția într-un bol, se amestecă cu fulgii și scorțișoara și se presează într-o formă rotundă detașabilă.

Merele se rad pe răzătoarea mică sau mare după preferință, se storc, se presară apoi lămâia stoarsă și mierea, se amestecă cu stafidele și 1 -2 linguri de tărâțe de pshilium, se așează în tavă peste bază, se decorează cu felii subțiri de mere date cu lămâie și miere ca să nu se oxideze, și cu flori comestibie. Se dă la frigider să se închege mai bine tortul și e gata de servit.

Raw Vegan Chef,

Pentru mai multe rețete și informații o puteti urmări pe Teodora pe pagina de Facebook : https://www.facebook.com/TeodoraCzentye/.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*