Din jurnalul: Fetița mea are leucemie partea 4

Bună ziua,

Nu am mai postat de ceva vreme despre situația lui Abigail pentru că nici noi nu știam prea multe.
Suntem de două săptămâni în Roma. În această perioadă am făcut o grămadă de analize. Nu suntem internați, dar mergem aproape zilnic la analize.
Ieri am primit aproximativ schema de tratament pe care o va urma Abigail. Am așteptat cu emoție ziua de ieri. Am fost un pic dezamăgită, deși nu trebuia pentru că am știut de la început traseul.

Când am ajuns aici la spital Abigail a avut o puncție medulară- analiză maduvă. Rezultatul a fost 0% blasti – un rezultat bun, iar noi ne gândeam la un tratament mai ușor.
Rezultatele au fost bune dar istoria bolii (din decembrie până acum) a fost mai complicată. Era de așteptat ca imediat după tratament să fie 0% blasti, problema e că ce se va întampla în următoarele luni.

Ieri am primit schema de tratament. Vom fi internate și vom urma un tratament mai agresiv care va dura cinci zile și vom aștepta o lună să-și revină din aplazie. După acest tratament vom mai avea o analiză de măduvă. Apoi vom începe tratamentul pre-transplant și transplantul. Sunt șanse ( foarte mici) ca rezultatul de la analiza de măduvă să schimbe tratamentul, adică să nu fie nevoie de transplant. Schema de tratament propusă acum e pregătirea pentru transplant.

Noi suntem bine. O perioadă am locuit la o familie creștină din Bihor, acum stăm în apartamentul unei biserici până reușim să ne găsim o chirie. E greu să ne găsim o chirie – când aud italienii că suntem o familie cu doi copii închid telefonul.

Mulțumim pentru încurajări și rugăciuni.