Credința în Dumnezeu și să-L cunoaștem pe El – episodul 5

Sunt trei aspecte cheie în etapa de supraviețuire foarte importante de reamintit când trecem prin necazuri și încercări. Ele ne ajută să ne concentrăm la CINE (Dumnezeu), să împlinim CE anume ne-a cerut să facem pentru a împlini planul Lui în viețile noastre. Ne-am uitat în postarea precedentă la primul aspect și anume la focalizarea pe Dumnezeu. În această postare vom discuta despre a doua caracteristică cheie – credința.

Ei bine, s-ar putea să spuneți că ea este parte a focalizării (și aveți dreptate), dar trebuie abordată de una singură, deoarece cineva se poate concentra cum să ajungem la finalitatea dorită, dar nu are perseverența pentru a ajunge vreodată acolo. Credința te ajută să ajungi acolo fie că este vorba de linia de sosire a unei perioade de încercare, sau sfârșitul unei perioade de suferință a unei persoane dragi, fie te pregătește ca să-ți sfârșești cu bine alergarea pentru că tocmai ai aflat că ești diagnosticat (ă) cu o boală terminală.

În original, în limba greacă, cuvântul credință este πίστις (pistis), și este un substantiv la genul feminin care înseamnă: convingere, asigurare, fidelitate și a te încrede. Credința descrie acțiunea de încredere, acțiunea de a fi loial și acțiunea de a obține ceva pentru care ești foarte sigur. Există însă ceva interesant în ceea ce privește definiția credinței în ceea ce privește convingerea. Ea poate avea două extreme: una este cea de încredere, și cealaltă de vinovăție.

Când inimile noastre sunt cercetate și judecate de Duhul Sfânt, El ne dezvăluie vinovăția de păcat și ne deschide ochii să putem vedea dragostea lui Dumnezeu care ne-a fost arătată în Isus Cristos, Fiul Său. Isus a fost trimis de Dumnezeu Tatăl, ca să ne mântuiască de păcatele noastre (Evrei 4). Când Duhul Sfânt ne convinge de păcat, atunci recunoaștem cine suntem, cine este Dumnezeu și ce a făcut El pentru noi. Credința este un dar, ea vine de la Dumnezeu, prin Duhul Sfânt (Efeseni 2:8). Ea este un dar pentru copii lui Dumnezeu, care se întoarce înapoi printr-o încredere puternică, și ea se vede și în mod practic.

Care este modul vizibil în care acționeaza credința?

Ascultarea! Aș putea să-i spun soțului meu de o mie de ori pe zi că îl iubesc, dar dacă nu acționez în conformitate cu ceea ce afirm, ascultând astfel de Dumnezeu, atunci își va ridica întrebări cu privire la mine și la faptul dacă cu adevărat îl iubesc sau nu. Frumusețea darului lui Dumnezeu, cel al credinței, este că El ne-a iubit mai întâi (1Ioan 4:19-21), El ne iubește necondiționat (Romani 5:8) și El ne iubește pentru totodeauna (Ieremia 31:3). Aceste adevăruri nu pot fi schimbate de nimeni, indiferent de ceea ce noi am face, spune sau gândi.

În timpul bolii lui Tori, am scris multe cântece și poezii care m-au ajutat să înțeleg prin ce treceam, suferința copilului meu și neputința mea în fața acestei realități. Versurile cântării de mai jos, descriu cum am crezut că trebuie să cunosc fiecare detaliu al suferinței și la ce mă așteptam. În realitate însă aveam nevoie doar de credință, de credința în Dumnezeu și să-L cunosc pe El. Când Îl căutăm pe Dumnezeu cu toată inima, sufletul și mintea noastră, atunci ne găsim identitatea și siguranța în El – Cel care ne cunoaște inima mai bine ca oricine. (Romani 8:27-37).

Am nevoie să știu – de Raelene Sorițău

Strofa1: În ceasul cel mai întunecat și în adâncul suferinței, mă întind prin credință pentru a Te apuca de mână. Am nevoie de mângâierea și dragostea Ta, am nevoie de înțelepciunea Ta de sus, am nevoie de bunătățile Tale înoite în fiecare dimineață și de harul Tău în acest momente.

Cor: Nu, copilul Meu…Trebuie să știi, trebuie să știi că toate lucrurile vor lucra spre bine așa cum am promis în Cuvântul Meu. Trebuie să știi, trebuie să știi că viața ta nu este a ta, ci îmi aparține în întregime doar Mie.

Strofa 2: Toate aceste lacrimi pe care le-am vărsat și tot acest timp în care m-am tot întrebat: „De ce?”…Tu nu m-ai smuls niciodată din mâinile Tale, niciodată nu ți-ai schimbat planul ce l-ai întocmit pentru mine. Mă rog ca a Ta glorie să fie văzută chiar și în suferința mea.

Cor: Nu, copilul Meu…Trebuie să știi, trebuie să știi că toate lucrurile vor lucra spre bine așa cum am promis în Cuvântul Meu. Trebuie să știi, trebuie să știi că viața ta nu este a ta, ci îmi aparține în întregime doar Mie.

Refren:

O, ajută-mă Doamne, să mă încred în Tine din toată inima mea

Ajută-mă, Doamne, să fac voia Ta chiar și atunci când este greu

Ajută-mă, Doamne, să Te urmez în tot ceea ce fac

O, Doamne, am nevoie de TINE!

Cor: Trebuie să știu, trebuie să știu că toate lucrurile vor lucra spre bine așa cum a promis Dumnezeu în Cuvântul Său. Trebuie să știu, trebuie să știu că viața mea nu este a mea, ci îi aparține doar lui Dumnezeu. O, viața mea nu este a mea, ea aparține lui Dumnezeu!