Îmbinând decalajul-episodul 9

Cea mai largă prăpastie dintre aceste etape este situată între etapa de supraviețuire și cel al semnificației. De cele mai multe ori pare de mărimea Marelui Canion. Unul dintre motivele pentru care cei mai mulți aleg să nu treacă la etapa semnificației este pentru că trebuie să se confrunte cu un trecut dureros, cu dificultăți, încercări sau legături cu omul vechi, firesc. Dar trecerea merită tot efortul.

În schimbul fricii, anxietății, îngrijorării, depresiei, zdrobirii și morții vei primii bucurie, pace, credință, dragoste, răbdare, frumusețe, neprihănire, sfințire, plinătate și viață. Viața ta este plină și împlinită în acest mod al semnificației datorită Duhului Sfânt care lucrează într-un mod supranatural “nu prin tine ci parte din tine“. Viața ta are semnificație și scopul tău iți este descoperit. Cu cât vei umbla mai mult în credința ta, cu atât mai mult cei din jur îți vor înțelege menirea de asemenea. S-ar putea ca unii dintre ei să te privească ca o expertă în anumite lucruri (datorită experienței tale și nu educației tale), sau chiar să îți caute sfatul sau mentorarea. Chiar Dumnezeu va îngădui să te intersectezi, cu tot mai mulți oameni, care au nevoie de direcție și uncenicie. Acest lucru nu e o coincidență- e Mâna Suverană a lui Dumnezeu care te folosește pentru gloria Sa.

Marile provocări în etapa semnificației, nu sunt centrate pentru a crea punți peste această prăpastie care să te aducă de la supraviețuire la semnificație. Crucea lui Isus Cristos și ascultarea Sa de Dumnzeu, Tatăl a realizat deja acest lucru. Pentru a trece de la moarte la viață avem nevoie doar de Isus- Calea, Adevărul și Viața. Marile provocări în etapa semnificaţiei sunt ascultarea ta și înțelegerea scopului tău în viață.

Dintotdeauna am crezut că era mult mai ușor dacă ne nășteam cu un manual de instrucțiuni. O carte care să conțină totul despre viață, clar și concis. Poate acest manual de instrucțiuni, ar fi putut chiar avea un apendix cu hărți care să ne arate clar drumurile pe care să le alegem. Poi, noi avem un astfel de manual- este numit Cuvântul lui Dumnzeu, Sfânta Scriptură. În timp ce majoritatea Bibliilor au hărți fizice care ne ajută să înțelegem cum arăta Țara Sfântă la un moment dat în istorie sau care au fost călătoriile misionare ale lui Pavel, în Biblie avem indicatoare și semne care ne arată clar Calea pe care trebuie să mergem. În Pslamul 119, Cuvântul este “ o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea“. Aceste versete sunt miezul Cuvântului lui Dumnezeu. De asemenea acest capitol din Psalmi, își ia timp să răspundă la “cum“, “de ce“,“când“ și “unde“ne focalizăm atenția de atâtea ori, în loc să fim centrați pe Dumnezeu. Vă încurajez să cițiți această comoară găsită în mijlocul Bibliei pentru a ne inţelege scopul şi cum să umblăm în ascultare de învăţăturile lui Dumnezeu.