Semnificaţia în Cristos-episodul 10

Trăiește viața cu Dumnezeu, iubește-i pe ceilalți pentru Dumnezeu, iubește viața pe care Dumnezeu ţi-o dă trăind pentru Dumnezeu – toate acestea intorcandu-ne inspre Dumnezeul Suveran.

Pe măsură ce urmezi poruncile Sale, pe măsură ce îl imiți pe Hristos, pe măsură ce rămâi în Hristos și El în tine, toate căile tale au sens. Amintiți-vă că retrospectiva este mai clară decât viziunea. Recent, am urmărit un videoclip al unui concurent din emisiunea American Idol care era acolo pentru a cânta. El a spus că a fost acolo datorită familiei sale, respectiv soția și copiii săi – majoritatea dintre ei fiind copii din plasament. Unul dintre motivele pentru care a ajuns pe scenă, pentru a-și îndeplini visul, era de a le arăta copiilor săi că există mai mult în viață decât supraviețuire – erau supraviețuitori! O mică frază pe care a spus-o mi-a rămas în inimă inima – „o persoană care încearcă să supraviețuiască nu poate visa, este prea ocupată să supraviețuiască”. Supraviețuirea ne duce până la punctul cel mai de jos, zguduindu-ne din temelii, distrugându-ne dacă nu avem una și ne fură identitatea a ceea ce suntem cu adevărat și cine suntem meniți să fim. Ne izolează și ne face să ne simțim singuri chiar dacă suntem înconjurați de familie și prieteni.

Îmi place să studiez felul în care omenirea încearcă să obțină înțelepciunea. Dar înțelepciunea adevărată se obține urmând pe Dumnezeu. Se pare că atunci când omul caută înțelepciunea (de obicei prin studiul filozofiei) ajunge să pună mai multe întrebări decât să găsească răspunsuri. Filozofi greci au pus trei întrebări: 1) Ce este ființa? 2) Ce este viața? 3) Ce este mișcarea / schimbarea?

În modul de supraviețuire, prima întrebare este pusă, adresată și răspunsă dacă putem trece dincolo de supraviețuire pentru a deveni supraviețuitor. Este legată de identitate și relație, ducând la găsirea și înțelegerea fundamentului tău. „Ființa” sau starea ta de a fi este direct legată de o fundaţie fermă sau slabă, de modul în care te bazezi pe acea fundaţie și a felului în care te relaţionezi în contextul unei fundaţii ferme.A Fundația greșită cauzează construirea greșită și relațiile greșite din viața ta.

A doua întrebare la care se gândeau vechii greci este procesul care face parte din etapa de supraviețuitor. Atunci când o persoană este un supraviețuitor, trebuie să privească înapoi în retrospectivă pentru a merge mai departe în speranță și în găsirea semnificației. Ce este viața? Acest lucru crește din fundamentul tău și leagă relația de viziune, care apoi duce la scop.

Amintiți-vă din prima postare că semnificația este un mod în care puțini oameni aleg să se dezvolte, deoarece necesită să se confrunte cu un timp dureros sau o încercare din trecutul lor. Cu toate acestea, semnificația aduce o schimbare de viață de la o experiență negativă care durea la o experiență pozitivă care vindecă. A face față încercărilor în mod adecvat (conectarea punctelor dintre durerea ta, suveranitatea lui Dumnezeu, unicitatea ta și planul Său pentru viața ta) și înțelegerea faptului că toate lucrurile sunt pentru binele și gloria Lui, ne conduc la îndeplinirea scopului nostru . Ce ne mută de fapt de la supraviețuitor la semnificație? Ce aduce schimbarea?

Cea de-a treia întrebare despre înțelegerea mișcării sau schimbării pe care grecii au meditat-o, ​​propulsează un supraviețuitor să își găsească semnificația în viață. Este legat de scop, dar nu poate fi împlinit decât prin ascultare.
Ascultarea de ce? Cele Zece Porunci? Regula de aur? „Ce” nu este subiectul ascultării noastre. Subiectul este „cine” . Nu poți fi ascultător de un concept sau o idee, o viziune asupra lumii sau un stil de viață. Poți fi ascultător doar față de un „Cine”, Cineva mai mare decât tine, mai mare decât lumea însăși.

Cel de care trebuie să fii ascultător este Cel care este responsabil pentru crearea ta, existența ta … Cel care are un plan pentru tine și îți dă un scop. Cel care este fundamentul tău ferm. Domnul, Însuși … dar trebuie să fii al Lui.