Serial

”….femeile în vârstă…să învețe pe femeile tinere să-și iubească bărbații și copii”   Tit 2:3,4

Bucuria femeii în vârstă este evidentă, pentru că  trecând peste ani și ani, a acumulat mult, poate selecționa, generaliza etc.

În cursul vieții mele am profesat în învățământ mai mult de 30 de ani, de aceea mă voi axa pe lucrarea cu copii. Creșterea copiilor gustată de orice mamă este complexă, frumoasă, grea , dar peste toate problemele, iubirea e biruitoare. Sfera iubirii materne este în primul rând de a da hrană copilului, a-l îmbrăca, a-i vorbi cu dragoste…de când l-a adus pe lume. Se cunoaște preocuparea asiduă pentru copii mici, pe măsură ce cresc, nu că ar fi mai puține gândurile și faptele mamei pentru copii, dar solicitările se diversifică, se complică, pretențiile cresc, mama fiind plină de iubire va încerca să rezolve cât mai multe  probleme, unele în care n-ar fi necesar să se implice( se amestecă), uneori nu le va putea duce, alteori renunță la ele.

Însușirile Creatorului se pot descoperi în lecțiile de la școală

Voi încerca să stârnesc femeile tinere să-și iubească copii într-un mod mai puțin obișnuit, nu foarte atrăgător( la prima vedere, dar cu roade).

SĂ SE IMPLICE ÎN PREGĂTIREA LECȚIILOR COPIILOR LOR, ÎN MOD EFICIENT  !!!!!!!!!!!!!!!!!

 De ce? Cum ? Când?

  1. De ce ? sau care este SCOPUL?  Răspuns: Ca să descoperiți împreună însușirile lui Dumnezeu.
  2. Cum? Răspuns: În mod specific,  ținând cont de  vârstă, nevoile intelectuale etc.
  3. Când? Răspuns: Consecvent, în funcție de particularități.

-Răspundeți dvs. la întrebările de mai jos pentru ca să puteți conștientiza răspunsurile pe care le-am dat la cele trei întrebări.

– Știați că ÎNSUȘIRILE LUI DUMNEZEU SE OGLINDESC ÎN LUCRĂRILE LUI, lucrări despre care copii iau cunoștință la școală? Romani 1:20: „ În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui,  se văd lămurit de la facerea lumii când te iuți cu băgare de seamăla ele, în lucrurile făcute de El”.

– Credeți că părinții, elevii și oricine, CUNOSCÂND( cât mai multe) LUCRĂRI ȘI ÎNSUȘIRI a  LUI DUMNEZEU CREATORUL, ACESTEA SE VOR OGLINDI ÎN INIMA ACESTORA ÎN comportament, muncă, relații?

 -Oare OGLINDA INIMII NOASTRE, SE VA OGLINDI ÎN INIMA COPIILOR, NEPOȚILOR și  GENERAȚIILOR CE VOR URMA, prin exemplul personal?

Ajutându-ne copii să vadă însușirile divine existente în creația Sa, completăm iubirea pentru lucrurile fizice( care este foarte mare) cu iubirea pentru cele spirituale( care sunt extrem de necesare)?

 

 

Scrisul și cititul, la copii mici, este frecvent urmărit de mama. Ordinea din casă, organizarea timpului, a vieții în general  oglindite în comportamentul mamei, se oglindesc  în scrisul sau cititul copilului? Ordinea și organizarea sunt principii divine? Dacă așezarea literelor în cuvinte nu ar fi  într-o anumită ordine, cuvintele ar avea sens? V-ați gândit dragi mame că ordinea literelor în cuvinte trebuie să aibă o origine, să fie concepută de Cineva?  Este nevoie de  „o minte inteligentă care să dea înțeles cuvintelor într-o limbă vorbită și citită? Organizarea cuvintelor în propoziții și fraze, semnificația gramaticală a cuvintelor reflectă ordine și organizare inteligentă?,  Ideile pozitive pe care le scriem, cu care uneori ne „mândrim„ sunt pur și simplu ale noastre, sau au vreo legătură cu Creatorul?  Are vreo legătură scrisul și cititul cu citatul biblic :„orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este  de sus, pogorându-se de la Părintele luminilor…” Iacov 1:17? Aveți mulțumirea sufletească privind ajutorul dat copiilor la scris și citit? Credeți că e prea târziu să-i mai ajutați, chiar dacă au trecut în calase mai mari? Ordinea și organizarea de obârșie divină, pot avea impactul scontat pentru viață, dacă vrem? Credeți că le puteți avea fără ajutorul Lui? Copii au nevoie de ajutorul nostru?

Se cuvine a conștientiza copilul de originea, inteligența , priceperea, bunătatea și alte însușiri minunate ale Creatorului privitoare la scris și citit? Dar la alte lucruri? Mii de alte întrebări ne putem pune cu sinceritate în fața Făcătorului nostru?

Am început cu „începutul” de la școală, dacă Adonay mă va ajuta, voi continua.

Va urma