Familia Eternă Tanzania- Interviu cu Lidia Ţoca

Isus a spus: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, pentru că Împărăţia Cerurilor este a celor ca ei!“  Ştim din Sfânta Scriptură că Domnul Isus acordă o atenţie deosebită copiilor şi  îşi arată de nenumărate ori dragostea Lui faţă de ei. Fundaţia Eternal Family Tanzania, coordonată de Mircea şi Lidia Ţoca, au înţeles această dragoste a Domnului şi prin lucrarea care ei o fac, arată şi ei aceeaşi dragoste faţă de copii. În continuare, Lidia ne va răspunde la câteva întrebări pt a înţelege această lucrare frumoasă.

1. Care este viziunea lucrării Familia Eternă Tanzania?

Familia Eternă Tanzania a fost fondată în anul 2017 având viziunea este de a reintegra copiii orfani într-o familie cu tată şi mamă, trăind într-o relaţie de familie pe toată durata vieţii lor.

2.Câte familii sunt formate până în prezent?

Până în prezent sunt formate 7 familii, iar planul de viitor este să  formăm un sat cu 10 familii.

3.Ce ne puteţi spune despre copiii care beneficiază de acest program?

Acest program se desfăşoară în oraşul Tabora, Tanzania unde sunt 2 milioane de copii orfani. O parte din aceşti copii sunt integraţi în casele de tip familial din proiectul nostru. Copiii provin din familii unde ambii părinţi au murit de malarie, sida sau febră galbenă. Crezul nostru este că aceşti copii au nevoie să fie reintegraţi în familii cu cele două modele de viaţă, tata şi mama. În aceste familii au parte de iubire, educaţie, hrana necesară şi asistenţă medicală.

4.Care sunt schimbările care au loc în viaţa acestor copii, o dată cu integrarea lor într-o nouă familie?

Din experienţa noastră de 25 de ani în acest domeniu, copiii reintegraţi în familii, cresc armonios ca şi cei care cresc în familii naturale. Succesul de integrare în societate este de 98%, majoritatea dintre aceşti copii ajungând să termine facultăţi universitare în diferite domenii, devenind eficienţi prin munca lor în societate.

5.Care sunt cele mai mari nevoi ale acestor copii?

În primul rând nevoia lor cea mai mare este de a primi dragoste, dragoste de la cei din jur, apoi dezvoltarea talentelor native fie muzica, arta, sportul, etc. De asemenea au nevoie de hrană sănătoasă, educaţie la cele mai înalte nivele, asistenţă medicală permanentă.

6.Care sunt modalităţile prin care cineva se poate implica în ajutorarea acestor copii?

Programul nostru oferă persoanelor doritoare să sponsorizeze un copil, lunar cu suma de 100RON. Toţi cei care doresc să facă asta vor primi periodic veşti despre copilul sponsorizat şi lucrările care se realizează în sat.

 

Toţi cei care doresc să ia legătura cu Eternal Family Tanzania , pentru a afla mai multe informaţii, o pot face la numărul de telefon 0751138848 sau prin email: famtoca@gmail.com