Nu te teme, chiar dacă…

Trăim într-o lume tulburată, tulburătoare chiar pentru unii. O lume în care fărădelegile trebuiesc grațiate, o lume în care incertitudinea este primul lucru de care ne izbim dimineața, o lume în care nu mai ești sigur că aproapele tău îți vrea binele, o lume în care mor copii nenăscuți, uciși chiar de mamele lor, o lume în care chiar și firescul a ajuns osândit, ce să ne mai gîndim la cele duhovnicești…o lume în care suntem purtați de valuri, de un curent care ne prinde pe toți în vâltoarea lui și parcă rămânem neputioncioși alături de marea mulțime.

Când mă gândesc la această lume și vreme în care trăim, îmi vin în minte cuvintele:
Râurile vuiesc, Doamne, rîurile vuiesc tare, râurile se umflă de putere. Psalmul 93:3

Și în timp ce scriu aceste versete, mă umplu de bucurie că există și o continuitate a lor:
Dar mai puternic decât vuietul valurilor năpraznice ale mării, este Domnul în locurile cerești. v.4

Oare câți mai găsim speranță în această continuitate? Poate de atâtea ori te cuprinde teama, teama că mâine va fii mai greu ca și azi, teama că mâine va fii mai rău ca și azi, teama că mâine va fii mai rece ca și azi, dar Dumnezeu are încurajarea perfectă pentru tine, chiar AZI:

Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru,un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul și s-ar clătina munţii în inima mărilor, chiar dacă ar urla și ar spumega valurile mării și s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii. Psalmul 46:1-3

Se zguduie pământul pe care pășești? Se zguduie viața pe care o trăiești? Munții pe care te bizuiai s-au înecat într-o mare adâncă de unde nici nu-i mai zărești? Simți cum totul urlă în jurul tău, nu găsești tihnă pt sufletul tău? Simți că viața ta e înghițită fără să poți face ceva?Mai fă o încercare și fă acest lucru:

Oprește-te, și să știi că EU SUNT Dumnezeu:
EU stăpânesc peste neamuri,
EU stăpânesc pe pământ. Psalmul 46:10

Oprește-te și conștientizează-L pe Dumnezeu ca un Dumnezeu în control, în ciuda tulburării din jurul tău, recunoaște-L ca suveran peste întreagă viața ta, peste întreg pământul ca să poți să spui și tu AZI:De aceea nu ne temem, chiar dacă…